4 lucruri esentiale despre albirea dentara cu laser

Dantura alba este un accesoriu din ce in ce mai cautat pe timp de vara. O dantura alba se potriveste perfect cu tinutele de vacanta sau petrecerile in aer liber.

Avantajele albirii dentare cu laser

Multi pacienti prefera albirea dentara cu laser pentru ca:

  • rezultatele sunt imediate,
  • procedura nu este dureroasa,
  • procesul nu dureaza mai mult de o ora,
  • fata de alte tehnici care tin doar cateva saptamani, procedura cu laser mentine dintii la fel de albi cateva luni bune.

Cu toate ca este o metoda foarte eficienta, exista cateva lucruri pe care pacientii trebuie sa le cunoasca inainte sa se prezinte la clinica stomatologica. Pacientii care nu si-au realizat o igienizare de mult timp sau au mici probleme dentare trebuie sa ia in considerare sa-si aloce timp pentru a le realiza inainte de tratamentul de albire.

4 aspecte  mai putin cunoscute despre albirea dentara cu laser

1. Curatarea profesionala a danturii

Inainte de realizarea albirii dentare cu laser este obligatorie sedinta de profilaxie (curatare profesionala a danturii ce implica detartraj, periaj, airflow). Nu se recomanda ca albirea dentara cu laser sa fie realizata in momentul in care pacientul nu a efectuat igienizarea periodica.

2. Tratarea afectiunilor

Cariile sau orice alte afectiuni ale dintelui trebuie intotdeauna tratate inainte de efectuarea procedurii. Albirea dentara cu laser se realizeaza doar pe dintii sanatosi.

3. Acest tratament nu se recomanda pacientilor cu cazuri speciale

Nu este recomandat ca procedura sa fie efectuata de catre femeile insarcinate sau cele care alapteaza, pacientilor care sufera de o boala gingivala sau eroziune dentara sau pacientlor alergici la peroxid.

4. Important de stiut! Plombele nu se albesc, iar lucrarile protetice si obturatiile nu isi schimba culoarea.

Pacientii care au deja implanturi sau coroane pot efectua procedura fara nici un efect negativ asupra acestora, insa pacientii care au plombe trebuie sa aiba in vedere ca albirea nu va avea efect si pe suprafata plombei, doar pe suprafata dintelui.

Inainte de orice albire dentara cu laser, medicul dentist trebuie sa efectueze un control si sa spuna in ce masura este posibila realizarea procedurii!

Recomandari post-interventie

Recomandam ca dupa fiecare albire dentara cu laser sa nu se consume produse alimentare colorate, precum vinul rosu sau cafeaua.

De asemenea, trebuie avute in vedere si cateva consecinte precum: sensibilitatea dentara sau ingalbenirea in timp scurt, din cauza nerespectarii recomandarilor medicului stomatolog.

Vrei un zambet impecabil si sanatos? Vino la Clinica Swiss Ecodent pentru a stabili impreuna solutia ideala pentru tine: albire dentara cu laser, detartraj, air-flow sau fatete dentare?

Ne gasesti pe Strada Serghei Vasilievici Rahmaninov 2A, sector 2, Bucuresti, Zona Floreasca.

Contacteaza-ne:

Telefon: (+4)021.9394    

Adresa e-mail: bucuresti@swissecodent.ro