Molarii de minte – cand se recomanda extractia acestora

Se spune ca odata cu aparitia maselelor de minte ne vine mintea la cap, insa de multe ori acestea isi fac prezenta cu nabadai si ne pot scoate din minti.
Trebuie insa mentionat ca sunt si exceptii de la regula, iar anumitor persoane nu le cresc molarii de minte de-a lungul intregii vieti.
Cum afli daca iti vor creste molarii de minte?
De multe ori, maselele de minte se afla in gingie si acestea pot fi vazute doar cu ajutorul unei radiografii panoramice. In functie de pozitia acestora, medicul dentist iti poate spune cum este indicat sa procedati.
Daca acestia indica o pozitie care duce la ‘ingramadirea’ celorlalti molari si eruptia nu este posibila din cauza acestei pozitii gresite, se recomanda interventia chirurgicala pentru extractia acestora si astfel evitarea complicatiilor ulterioare.
Molarii de minte semi-erupti
In cazul molarilor de minte semi-erupti pot aparea mai multe complicatii, precum infectii la nivelul gingiei, inflamatii ale gingiei si sensibilitate crescuta. Resturile de mancare pot ramane sub gingie, iar periajul este mai greu accesibil in acea zona.
Daca acestia incep sa provoace dureri la masticatie, iar infectiile sunt repetate, se recomanda extractia acestora sau decapusonarea molarilor, in functie de recomandarea medicului dentist.
Molarii de minte erupti
Daca deja ti-au erupt toti cei patru molari de minte, trebuie sa monitorizezi pozitia celorlalte masele deoarece aceasta poate fi usor schimbata de-a lungul timpului. Daca maselele de minte continua sa puna presiune pe restul maselelor, acestea isi vor schimba pozitia. Cand acest lucru se intampla, se recomanda extractia molarilor de minte.
De asemenea, extractia se recomanda si in cazul in care molarii de minte sunt foarte cariati, deoarece aceste carii pot cauza dureri la nivelul mandibulei.
Doresti mai multe informatii? Contacteaza-ne aici:
Telefon: (+4)021.9394
Adresa e-mail: bucuresti@swissecodent.ro
Ne gasesti pe Strada Serghei Vasilievici Rahmaninov 2A, sector 2, Bucuresti, Zona Floreasca.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvaluita.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.