Cât costă să tratezi o carie în 2020?

Cariile dentare reprezintă una dintre cele mai comune cauze ale durerilor de dinți și apar atunci când smalțul este afectat de placa bacteriană, iar acizii creează spații în care intră resturile de mâncare, care mai apoi acționează asupra dintelui. Cât costă să tratezi o carie în 2020 sau cât te costă dacă nu îți tratezi caria, vei afla în cele ce urmează.

Cum apar cariile dentare?

Motivele care duc la apariția cariilor sunt diverse, dar în deplină legătură unele cu altele: igiena dentară precară, formarea plăcii bacteriene, probleme de sănătate, consumul de mâncăruri și băuturi. Bineînțeles că avem nevoie de mâncare și lichide pentru a ne menține sănătoși, însă după fiecare masă trebuie să acționăm în consecință pentru a menține o igienă potrivită, folosind atât periuța de dinți, cât și mijloacele adjuvante: ața dentară, periuțele interdentare, apa de gură sau guma de mestecat.

Care sunt semnele apariției cariilor?

În funcție de stadiul cariei, pacientul ar putea să experimenteze durere, să simtă o senzație de presiune sau sensibilitate, să observe formarea unei găuri sau chiar acumularea de puroi la nivelul gingiei. Lăsată netratată, o carie aflată în stadiul avansat duce la dinte înnegrit și posibilitatea de a pierde acel dinte.

Mai bine previi decât să tratezi

La Clinica Stomatologica Swiss Ecodent București știm că mai bine previi decât să tratezi! Un simplu control regulat și prezența la igienizare dentară conform recomandărilor medicului pot face diferența între un dinte sănătos, tratat din timp și salvat sau un dinte negru ce urmează a fi supus unui tratament de canal sau chiar unei intervenții de extracție.

Sună acum la 021 9394 (tarif normal) și află că ești bine!

Programează o ședință de igienizare completă – detartraj, periaj și air-flow la doar 250 de lei!

Cât costă să tratezi o carie în 2020?

Bineînțeles, cu cât situația pacientului este mai avansată, cu atât și prețul pentru tratarea cariei va crește. La clinica de stomatologie Swiss Ecodent, costurile tratamentului unei carii variază între 150 și 230 de lei.

Ce se întâmplă dacă nu tratăm dintele la timp?

Dintele netratat și cu o carie în formă avansată riscă să aibă rădăcina afectată și să necesite tratament de canal sau, mai grav, să fie complet avariat și să nu mai poată fi salvat. Astfel, va fi necesară o intervenție chirurgicală pentru extracție și implant.

Pentru stadiul avansat, prețul unui tratament de canal pornește de la 800 de lei, iar cel pentru intervenția chirurgicală necesită un plan elaborat de acțiune și astfel costurile încep de la aproximativ 5.000 de lei.

Așadar, mai bine plătești 150-230 lei pentru a-ți trata caria acum, în loc să ajungi să plătești mii de lei mai târziu, când cariile avansează! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.