Cât costă să tratezi o carie în 2020?

Cariile dentare reprezintă una dintre cele mai comune cauze ale durerilor de dinți. Ele apar atunci când smalțul este afectat de placa bacteriană, iar acizii creează spații în care intră resturile de mâncare. Acestea acționează apoi asupra dintelui. Cât costă să tratezi o carie sau cât te costă dacă nu o tratezi, vei afla în cele ce urmează.

Cum apar cariile dentare?

Motivele care duc la apariția cariilor sunt diverse, dar în deplină legătură unele cu altele. Acestea pot fi: igiena dentară precară, formarea plăcii bacteriene, probleme de sănătate. De asemenea, una din cauze poate fi și consumul de mâncăruri și băuturi. Pentru a menține o igienă potrivită, după fiecare masă trebuie folosită atât periuța de dinți, cât și mijloacele adjuvante. Printre acestea se numără: ața dentară, periuțele interdentare, apa de gură sau chiar guma de mestecat.

Care sunt semnele apariției cariilor?

În funcție de stadiul cariei, pacientul poate sa simtă durere, senzație de presiune sau sensibilitate. Uneori, poate să observe formarea unei găuri sau chiar acumularea de puroi la nivelul gingiei. Lăsată netratată, o carie aflată în stadiu avansat duce la dinte înnegrit și chiar posibilitatea de pierdere a acestuia.

Mai bine previi decât să tratezi

La Clinica Stomatologica Swiss Ecodent București știm că mai bine previi decât să tratezi! Prezența la controlul periodic și la igienizarea profesională, poate asigura sănătatea dentară. Tratat la timp, dintele poate fi salvat, atât estetic, cât și funcțional! Se pot evita astfel înnegrirea dintelui, tratamentul de canal și chiar extracția.

Sună acum la 021 9394 (tarif normal) și află că ești bine!

Programează o ședință de igienizare completă – detartraj, periaj și air-flow la doar 270 de lei!

Cât costă să tratezi o carie în 2020?

Bineînțeles, in functie de complexitate, variaza si prețul pentru tratarea cariei. La clinica de stomatologie Swiss Ecodent, costurile tratamentului unei carii variază între 100 și 350 de lei.

Ce se întâmplă dacă nu tratăm dintele la timp?

Dintele afectat de o carie în stadiu avansat si lăsat netratat, riscă sa dezvolte complicații în special la rădăcină. În această situație, indicația cea mai frecventă este tratamentul de canal. În cazuri mai grave, va fi necesară o intervenție chirurgicală pentru extracție, urmată de implant.

Tratamentele de canal efectuate în cadrul Clinicii Swiss Ecodent, sunt realizate exclusiv la microscop.

Prețul unui tratament de canal efectuat la microscop pornește de la 550 de lei.

Pentru intervenția chirurgicală, este necesară evaluarea medicului specialist, care va stabili etapele și costurile.