Coloristica dintilor

Cum oare sa nu fie discutat acest subiect de nenumarate ori in ultimul timp, cand estetica, zambetul, constituie in vremurile actuale elemente esentiale pentru imbunatatirea relatiilor socio-economice si personale?

Contrar asteptarilor, culoarea dintilor este data de pigmentul aflat in dentina, smaltul fiind translucid, dar care se poate impregna cu diversi coloranti alimentari – cafea sau fum de tigara, pierzandu-si astfel din stralucire si dobandind mult cunoscutele pete de pe suprafata dintilor.

Daca mama natura ne ofera o culoare mai galbena, exista posibilitatea schimbarii ei si reaparitiei zambetului larg pe fata noastra. Trebuie stiut ca produsele de pe piata, carora li se face reclama, cum ar fi: guma de mestecat sau pasta de dinti, au un grad redus de eficienta si ca rezultatul optim se poate obtine doar cu ajutorul medicului dentist.

Tehnicile profesionale se impart in tehnici efectuate in cabinet, cu laserul, tehnici efectuate acasa de catre pacient si tehnici mixte. Pacientul are avantajul unei albiri sigure si de lunga durata.

in oricare dintre situatii, periajul corect si regulat alaturi de mijloacele ajutatoare de igienizare, raman valabile.

Mai multe informatii: Igiena dentara/ Profilaxie

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvaluita.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.