Cum am reusit sa starnim zambetul bucurestenilor?

De cate ori ti s-a intamplat ca atunci cand o persoana zambeste, sa-ti transmita starea de veselie si sa te trezesti, la randul tau, zambind? Ei bine, nu este nimic rau in asta, pentru ca s-a demonstrat ca zambetul este contagios. Zambetul nu schimba doar expresia fetei, ci si stimuleaza creierul sa produca endorfine care reduc durerea fizica si emotionala si transmit o stare generala de buna-dispozitie. Pe langa aceasta stare, persoanele care zambesc intr-un grup vor fi mai usor placute, mai competente si mai sigure pe ele.

Stim cu totii ca este bine sa zambim, iar rezultatele le-am simtit de multe ori pe pielea noastra. Cu toate acestea, Romania se situeaza doar pe locul 55 in topul celor mai fericite tari din lume. Chiar daca topul realizat in 2017 de World Happiness Report atrage atentia asupra tarii noastre si ne spune ca romanii nu sunt suficienti de fericiti, acest fapt se poate observa si cu ochiul liber pe strazile capitalei. Cunoscand aceste lucruri, ne-am propus sa aducem la cunostinta bucurestenilor schimbarile reale pe care le produce un zambet. Ne-am bazat pe transformarile care se pot observa cu ochiul liber, de la forma gurii, a ochilor si la toata mimica.

Impreuna cu Cristian Manta, fondatorul proiectului 174 Reasons to Smile, am initiat campania Zambete de Bucuresti, in care am invitat oamenii de pe strada sa isi faca o fotografie in doua ipostaze: zambind si in timp ce stau normal, spre tristi. Rezultatul a fost uimitor. Realizand o statistica, din cele 70 de persoane care au participat la proiect, 30 de persoane au spus ca nu si-au dat seama ca exista o diferenta asa de mare intre cele doua stari ale lor, iar peste 10 persoane au avut nevoie de mai multe de doua minute ca sa se pregateasca pentru a sta tristi la fotografie. Mai mult de 20 persoane au salutat aceasta initiativa a clinicii Swiss Ecodent, care le aminteste romanilor sa zambeasca.

.

Ne bucuram ca am reusit sa starnim zambetele bucurestenilor si i-am ajutat sa observe diferentele dintre aceste doua stari. Campania nu se opreste aici, ne dorim ca, prin mediul online, cat mai multe persoane sa aiba acces la acest experiment si sa vada prin intermediul fotografiilor schimbarile pe care le poate produce un gest la indemana tuturor.

Fotografiile pot fi vizualizate aici: http://bit.ly/2tdUxeQ.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvaluita.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.