Stresul mamei in timpul sarcinii si efectele asupra dentitiei copilului

Stim cu totii ca perioada sarcinii necesita o atentie mai mare asupra alimentatiei, a suplimentelor de vitamine si a stilului de viata.  Este o perioada frumoasa din viata unei femei si trebuie sa ramana asa, de aceea este bine ca pe parcursul sarcinii sa va intrebati medicul despre aportul de Calciu si vitamine necesar. In caz contrar, exista riscul ca gingiile sa devina mai sensibile, iar lipsa de Calciu poate duce in cazuri extreme si la pierderea unuia dintre dinti sau masele.

Dentitia mamei influenteaza dentitia bebelusului inca din pantec, de aceea nu numai alimentatia poate avea repercusiuni asupra danturii, ci si stresul.

Stresul mamei din timpul sarcinii predispune la aparitia cariilor la copil

Stresul din timpul sarcinii afecteaza tot mai multe femei, fie ca se manifesta la locul de munca, grijile in legatura cu sanatatea viitorului nou-nascut sau aspectele financiare, toate tipurile de stres constant pot duce la diverse consecinte asupra fatului.

Femeile insarcinate expuse unui grad ridicat de stres pot transmite genetic catre fat predispozitia pentru aparitia cariilor, atat la dentitia temporara, cat si ulterior la cea permanenta.

Conform unui studiu realizat in SUA, 42% dintre copiii cu varsta cuprinsa intre 2-11 ani au avut cel putin o carie sau o eruptie intarziata la dentitia temporara, iar 21% dintre copii cu varsta cuprinsa intre 6–11 ani au o carie dentara la dentitia permanenta. Orice disconfort identificat la nivelul cavitatii bucale in timpul unei perioade stresante trebuie sa ne conduca la  o programare la medicul stomatolog si sa incercam sa stopam sau sa rezolvam cauzele stresului.

Pentru a evita problemele pe parcursul sarcinii, trebuie sa avem o viata personala echilibrata, o dieta corespunzatoare, o igiena corecta si o colaborare stransa cu medicul stomatolog.

Doresti mai multe informatii? Contacteaza-ne aici:

Telefon: (+4)021.9394

Adresa e-mail: bucuresti@swissecodent.ro

Ne gasiti pe Strada Serghei Vasilievici Rahmaninov 2A, sector 2, Bucuresti, Zona Floreasca.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvaluita.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.