Afla cum dusul bucal previne aparitia tartrului!

Daca esti mai predispus la aparitia tartrului comparativ cu alte persoane, daca ai implanturi sau gingii sensibile, pe langa periajul dentar clasic, dusul bucal reprezinta o solutie ajutatoare pentru indepartarea placii bacteriene si prevenirea tartrului sau a parodontozei.

Bineinteles, dusul bucal poate fi folosit de catre oricine, la domiciliu, acesta fiind recomandat pentru asigurarea adecvata a igienei dentare si prevenirea unei serii de afectiuni dentare.

CE ESTE DUSUL BUCAL?

Dusul bucal reprezinta pulsarea continua cu jet de lichid (fie apa de gura, fie apa – la recomandarea medicului) si are ca scop indepartarea bacteriilor acolo unde periuta dentara si flossing-ul nu pot patrunde, prioritar interdentar. Dusul bucal nu inlocuieste metoda clasica de periaj dentar, ci este complementara acesteia.

Aparatul destinat realizarii dusului bucal are incorporat un buton de reglaj al presiunii, acesta putand fi adaptat nivelului de sensibilitate al fiecarei persoane in parte.

CAND ESTE RECOMANDAT?

Dusul bucal este recomandat pacientilor care sunt predispusi la anumite afectiuni orale, pacienti cu predispozitie de boli gingivale (parodontoza), fumatorilor, pacientilor care au implanturi, aparate dentare, proteze, punti sau coroane dentare.

CARE SUNT AVANTAJELE?

  • Pacientii cu afectiuni gingivale vor observa ca sangerarea gingiilor se va reduce
  • Spatiile interdentare vor fi mult mai bine curatate, cat si zona de sub linia gingiei
  • Folosind dusul bucal periodic, tartrul va aparea mai greu decat in mod normal
  • Placa bacteriana este indepartata cu usurinta.

Intotdeauna recomandam ca alegerea acestui tip de aparat sa se faca in prealabil consultand medicul dentist sau asistenta de profilaxie, deoarece acestia va pot recomanda cel mai adecvat produs, in functie de starea de sanatate.

Serviciile stomatologice de profilaxie dentara sau igiena dentara mai pot consta si in: detartraj, periaj profesional, air-flow. Programeaza-te chiar acum la o consultatie stomatologice pentru a realiza impreuna un plan personalizat de tratament!

Doresti mai multe informatii? Contacteaza-ne:

Telefon: (+4)021.9394

Adresa e-mail: bucuresti@swissecodent.ro

Ne gasesti pe Strada Serghei Vasilievici Rahmaninov 2A, sector 2, Bucuresti, Zona Floreasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.