Fatetele dentare, ce trebuie sa stii despre acestea

Cel putin o data pe luna intra in clinica un pacient care nu este multumit de aspectul danturii si viseaza la un zambet de vedeta. Noi, ca medici stomatologi, recomandam in primul rand o dantura sanatoasa si apoi una perfecta.

Insa, avem o veste buna pentru cei care sunt in cautarea unui zambet perfect cu dinti drepti si albi – acesta se poate realiza rapid si la un pret decent!

Cum se poate acest lucru? Ei bine, prin fatete dentare. Practic, dintii vor fi imbracati in “haine noi” si vor ramane asa pentru mult timp. Fatetele dentare estompeaza defectele dintilor si redau un aspect frumos si sanatos.

Cand se folosesc fatetele dentare si cand nu sunt indicate?

Fatetele dentare sunt indicate persoanelor care isi doresc sa aiba un aspect diferit al danturii sau sa modifice forma dintilor (doar in cazul in care dintii sunt prea scurti sau fisurati si se doreste alinierea cu restul dintilor).

In cazul in care un pacient necesita aparat dentar deoarece ocluzia nu este corecta, aplicarea fatetelor dentare nu este recomandata.

De asemenea, pacientilor cu bruxism nu li se pot aplica fatete dentare deoarece scrasnitul dintilor poate duce la spargerea fatetelor dentare. Exista o singura exceptie pentru pacientii care sufera de bruxism: acestia isi pot aplica fatete dentare doar in cazul in care vor folosi o gutiera de bruxism peste noapte.

Pentru un plan estetic personalizat, te asteptam la o consultatie stomatologica la Clinic Swiss Ecodent din Bucuresti!

Tipuri de fatete dentare

VENEERS

Fatetele dentare Veneers sunt folosite pentru dintii frontali si partial pentru cei laterali care, din cauza unui defect sau a unei carii necesita restaurarea intregii suprafete vizibile. Durata de valabilitate a acestora este de minimum 10 ani pentru lucrarile executate corect.

LUMINEERS

Fatetele Lumineers sunt net superioare oricaror altora de acest gen si au crescut in popularitate in ultimii 30 de ani, devenind preferatele vedetelor de la Hollywood. Sunt realizate dintr-un portelan durabil si rezistent si pot fi la fel de subtiri precum lentilele de contact.

Fatetele dentare Veneers acopera suprafata vestibulara si marginea incizala, pe cand Lumineers nu are o putere de acoperire la fel de mare si este destinata corecturilor mici, avand o acoperire delicata si subtila. Asadar, fatetele dentare Lumineers sunt minimum invazive.

<h2>Avantajele fatetelor Lumineers/Veneers: </h2>

  • Estetica crescuta
  • Rezultate predictibile
  • Lipsa sensibilitatii post-interventie
  • Confort maxim

Cat costa fatetele dentare Lumineers/ Veneers?

Pretul fatetelor dentare variaza in functie de materialul folosit si durata lor de valabilitate.

Fatetele dentare pot fi realizate din material compozit, ceramica pe suport din zirconiu sau integral din ceramica presata. Astfel pretul unei fatete dentare variaza, de obicei, de la 500 lei per dinte, pana la 2500 lei per dinte. Cele din ceramica presata/ portelan sunt cele mai rezistente si atractive tipuri de fatete dentare, prin urmare au si preturi mai ridicate.

Poate va intrebati acum de ce fatetele Lumineers/ Veneers, din portelan, au si ele preturi variate. Diferenta de pret este data de durata de valabilitate a acestora. Fatetele dentare Lumineers/ Veneers fabricate in Romania au o durata de viata  de 5 – 10 ani, in timp ce fatetele Lumineers/ Veneers executate in Elvetia au o valabilitate de 25 de ani. Acestea din urma sunt realizate dintr-un portelan durabil si rezistent.

In plus, un alt aspect care justifica pretul mult mai ridicat consta in faptul ca fatetele Lumineers/ Veneers executate in Elvetia pot fi la fel de subtiri precum lentilele de contact.

Astfel, la Clinica Swiss Ecodent o fateta dentara te costa:

  • Fatete dentare Veneers® (Elvetia): 500 RON
  • Fatete dentare Lumineers® (Elvetia): 2.200 RON
Doresti mai multe informatii?

Telefon: (+4)021.9394

E-mailbucuresti@swissecodent.ro

Adresa Clinicii Stomatologice Swiss Ecodent: Str. Serghei Vasilievici Rahmaninov 2A, sector 2, Bucuresti, Zona Floreasca.