Protejarea dintilor cand practici sport

Sportul inseamna sanatate pentru tot organismul tau. Are o multime de beneficii si iti da un boost de energie atunci cand ai nevoie. Este insa foarte important de stiut ca sporturile precum baschet, skateboarding, fotbal, gimnastica, box, hochei, rugby etc. implica un grad crescut de accidentare la nivelul cavitatii orale.

Echipamentul tau sportiv sau al copilului ar trebui sa includa si o gutiera de protectie in cazul practicarii sporturilor ce au un risc mai mare de lovire sau cadere.

Avantajele Gutierelor pentru Sportivi

Gutierele au rolul de a proteja dantura, buzele si gingiile de leziuni pe care toate aceste sporturi le-ar putea cauza. Fiecare gutiera este conceputa special pentru un pacient si doar medicul tau dentist iti poate recomanda ce tip de gutiera ti se potriveste. De asemenea, perioada de timp in care gutiera trebuie inlocuita variaza in functie de mai multe aspecte (varsta pacientului, sportul practicat). Iarasi, doar medicul dentist este in masura sa-ti spuna care este perioada adecvata in care o gutiera poate fi folosita.

De ce sa nu practici un sport fara grija ca loviturile ar putea sa iti afecteze dantura?

Te asteptam la o consultatie la Clinica Stomatologica Swiss Ecodent, pentru a concepe impreuna  o gutiera adaptata special pentru tine.

Doresti mai multe informatii? Contacteaza-ne aici:

Telefon: (+4)021.9394

Adresa e-mail: bucuresti@swissecodent.ro

Ne gasesti pe Strada Serghei Vasilievici Rahmaninov 2A, sector 2, Bucuresti, Zona Floreasca.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvaluita.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.