Periuta electrica versus traditionala. Ce alegem?

Te-ai intrebat de multe ori ce tip de periuta de dinti sa alegi si nu ai stiut ce ti se potriveste? Astazi incercam sa venim in ajutorul tau pentru a alege exact ceea ce ai nevoie. Inainte sa intram in detalii, trebuie sa stii ca ambele tipuri de periute isi dovedesc eficienta daca se utilizeaza minimum doua minute pentru periuta electrica si cinci minute pentru periuta manuala, la fiecare spalare.

Scopul unei periute de dinti este reducerea placii dentare, prevenirea cariilor si a bolilor gingivale. Ambele curata placa dentara la fel de bine, insa preferintele difera de la persoana la persoana.

Avantajele periutei de dinti manuala:

  • Poti sa-ti periezi dintii lejer, dupa o tehnica corecta recomandata de medic si poti adapta nivelul de presiune pe care il aplici pe dinti si gingii
  • Este usor de transportat
  • Nu ai nevoie de baterii sau incarcator
  • Se gaseste in multe variante si culori, iar pretul este scazut
  • Toata procedura este mai simpla decat la spalarea cu periuta electrica.

Acest tip de periuta are si dezavantaje insa. Lipsa unui cronometru si tehnica de periaj. Daca periajul nu este realizat corect, periuta manuala nu o sa curete dintii eficient.

Avantajele periutei electrice:

  • Periuta electrica este mai eficienta in curatarea placii bacteriene si prevenirea bolilor gingivale si protejeaza gingiile, avand senzori de presiune (modelele mai performante)
  • Copiii pot invata singuri sa se spele pe dinti si, in plus o sa li se para interesant sa foloseasca un aparat electric, lucru care ii va face sa fie mai entuziasmati de spalarea pe dinti
  • Are un cronometru incorporat si se opreste automat cand se ating cele doua minute
  • Are rezultate mai bune, din moment ce adopta o tehnica mai eficienta.

Periuta electrica are si cateva dezavantaje, cum ar fi: pretul mai mare, se poate strica mai usor decat cea manuala, trebuie incarcata permanent si se transporta mai greu in calatorii.

 

Ce recomandam copiilor?

Cei mici nu sunt mari fani ai spalatului pe dinti, iar cand o fac, acest proces se realizeaza in mare graba. Daca puteti achizitiona o periuta de dinti electrica cu ultrasunete pentru copil, ar fi perfect. Acest tip de periuta este gentila cu gingiile si curata foarte bine. Vibratiile emit un val care se extinde dincolo de contactul dintre periuta si dinte. Nu uitati ca orice copil pana in 8 ani trebuie insotit in momentul in care se spala pe dinti.

In final, ce alegem?

Cercetatorii au demonstrat ca este mai eficienta o periuta electrica decat una manuala, datorita gradului mai mare de curatare. Una peste alta, daca te decizi sa alegi periuta electrica se recomanda sa te indrepti catre una performanta, mai ales in cazul persoanelor cu nevoi speciale. Dar cel mai important lucru ramane tehnica unui periaj corect!

 

Doresti mai multe informatii? Contacteaza-ne aici:

Telefon: (+4)021.9394

Adresa e-mail: bucuresti@swissecodent.ro

Ne gasiti pe Strada Serghei Vasilievici Rahmaninov 2A, sector 2, Bucuresti, Zona Floreasca.