Protetica fixa

Parodontologie

Acest serviciu stomatologic se compune din:

Parodontologia se ocupa cu tratarea afectiunilor gingiei sau ale osului dentar.
La clinica de stomatologie Swiss Ecodent asiguram tratamente specifice  afectiunilor parodontologice. Acestea incep cu preventia, tratamentul gingivitei si parodontozei si pot continua cu tratamente complexe, astfel:
• chiuretaj marginal subgingival;
• interventii chirurgicale cu si fara lambou;
• adaugare si aplicare de os/ emdogain acoperit cu o membrana speciala pentru protectie.
Totodata, medicii clinicii efectueaza interventii dentare cu ajutorul laserului dentar, care ajuta la crearea inciziei si la inlaturarea tesutului inflamat. Astfel, tratamentele cu laser au rezultate performante si reduc disconfortul postoperator al pacientilor.

In anumite situatii si in functie de gradul infectiei, se recomanda interventii adjuvante.

Din punct de vedere stiintific, acidul hialuronic (cunoscut si ca hyaluronan) este un glicosaminoglican, adica un tip de molecula compusa in mare parte din zaharuri. Acidul hialuronic este o componenta structurala naturala a pielii si este prezent in testutul conjuctiv din organism.
Magia acestui ingredient consta in abilitatea sa de a retine apa si de a ajuta la mentinerea nivelului optim de hidratare. Astfel, are capacitate mai mare de a retine apa in piele decat oricare alt ingredient natural sau polimer sintetic. Spre exemplu, un gram de acid hialuronic poate sa sustina pana la 6 litri de apa. Aceasta caracteristica este importanta mai ales cand vine vorba de lupta impotriva imbatranirii, deoarece hidratarea este cheia unui aspect tanar. De asemenea, s-a demonstrat ca acidul hialuronic ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor, precum şi la estomparea cicatricilor.

Acidul hialuronic este folosit pentru tratamentul de umplere a ridurilor, refacerea volumului facial, precum si pentru a preveni adancirea ridurilor si a conferi un aspect intinerit si proaspat.

PIEZOSURGERY este un aparat utilizat pentru interventii parodontale moderne, minim invazive, astfel incat ofera precizie maxima medicului si stres minim pacientului.

Aparatul protejeaza tesutul moale si reduce cu 80% riscul de perforatie a membranei Schneider in interventia de ridicare a sinusului cu acces lateral, astfel incat edemul post-operator este considerabil redus. Osteointegrarea este mai rapida si mai buna dupa prepararea situsului implantar, in consecinta recuperarea post-operatorie este mai rapida si mai putin traumatica.

LINK CATRE APARAT

PRGF – Endoret, noua tehnica pentru refacere si vindecare a tesuturilor. Tehnologia presupune recoltarea unei mici cantitati de sange de la pacient, din care se va selecta prin centrifugare plasma, care contine proteine responsabile cu accelerarea procesului de refacere si vindecare.
Plasma este bogata in factori de crestere care reduc durerea, inflamatia si riscul de infectie, de complicatii post-chirurgicale si asigura recuperarea mult mai rapida a pacientului.
Sangele stimuleaza sinteza nutrientilor pielii, fapt care asigura o piele cu 80% vizibil mai hidratanta si mai tanara, deoarece patrunde in straturile profunde si astfel, stimuleaza productia de colagen si acid hialuronic.
Procedura consta in recoltarea trombocitelor din sangele pacientului. Ulterior, acestea sunt combinate cu o substanta nutritiva si se obtine plasma bogata in plachete (PBP). Aceasta este apoi injectata in zonele afectate, prin mezoterapie.
Este cea mai buna varianta de tratament pentru cei care vor sa intarzie primele semne ale imbatranirii premature. Numarul si frecventa sedintelor de tratament se stabilesc in functie de gradul de afectare a pielii, precum si de asteptarile individuale. Riscurile sunt minime, iar vindecarea completa este foarte rapida.
Riscul de fenomene imunologice este complet absent, avand in vedere ca produsul propriu organismului este perfect biocompatibil. Exista posibilitatea de a aparea mici hematoame (vanatai) la locul de injectare, insa acestea dispar in câteva zile. De asemenea, dupa injectare, exista posibilitatea sa apara un usor proces inflamator local. Pentru aceasta procedura, pacientul trebuie sa aibă o stare de sanatate buna, sa nu fie in stare febrila, sa nu aiba tulburări de coagulare sau afectiuni de colagen. Aceleasi contraindicatii sunt valabile pentru orice alta interventie estetica minim invaziva.

Bio-OSS este un substituent osos, care in combinatie cu membrana Bio-Gide ajuta la refacerea tesuturilor orale. Acestea au o resorbtie naturala in organism si sunt formate din materiale biodegradabile si regenerabile, astfel incat impreuna ajuta la dezvoltarea tesutului osos, a tesutului moale si a vaselor de sange.

Procedurile de grefare osoasa (cu Bio-Oss/ Bio Gide sau cu tehnica PRGF) ajuta la refacerea osului deteriorat, intr-un mod natural, astfel incat acesta sa sustina cu succes radacinile dentare sau implanturile si astfel sa ofere longevitate tratamentelor de refacere a danturii. Rezultatele vor fi eficiente, atat din punct de vedere cosmetic, cat si functional pentru multi ani.

Intrebari si raspunsuri

Pentru mai multe informatii, acceseaza pagina de intrebari si raspunsuri.

Ai nevoie de informatii suplimentare ?