Dinti lipsa

Dinti lipsa? Exista mai multe optiuni, in functie de nevoile si preferintele fiecarui pacient: implant dentar, punte dentara, proteza dentara. Te asteptam la un consult de specialitate la Clinica Stomatologica Swiss Ecodent din Bucuresti, pentru a stabili impreuna un plan personalizat de interventie si tratament. La Swiss Ecodent iti vei recapata zambetul atragator si sanatos!

Coroanele sunt lucrari protetice care acopera sau invelesc partea vizibila a unui dinte. Sunt utilizate in situatiile in care distructia dintelui in stratul de smalt este atat de mare, incat nu se mai poate reface doar cu o plomba sau cu Inlay/Onlay. In general, ele sunt folosite cand avem peste 60% din structura dintelui distrusa.
Avantajele coroanelor dentare:
 • Refacerea dintelui, din punct de vedere estetic si functional
 • Necesita putine sedinte pentru confectionare
 • Obisnuirea cu coroanele dentare se realizeaza extrem de rapid
Coroanele dentare se pot confectiona din mai multe tipuri de materiale:
 • metalo-ceramica
 • zirconiu
 • ceramica presata
 • acrilat
 • CAD-CAM
coroane dentare
Puntile dentare sunt lucrari protetice fixe care se folosesc de mult timp in stomatologie. Sunt alcatuite din 2 parti. Fiecare dintre ele are un alt rol in alcatuirea si functionarea acestei lucrari protetice.
Elementele de agregare sunt piesele care asigura sprijinul puntii dentare. Ele sunt, practic, coroane dentare atasate puntii. Acestea vor fi cimentate pe dintii special pregatiti, asigurand sustinerea corpului de punte, turnat dintr-o singura bucata, pentru rezistenta lucrarii protetice.
Corpul de punte este partea puntii dentare care asigura inlocuirea dintilor lipsa. O punte poate avea mai multe corpuri, in functie de numarul breselor pe care le restaureaza.
Punti speciale:
 • Puntile pe implanturi – se sprijina pe implanturi dentare introduse in osul maxilar
 • Punti cu sisteme speciale – sunt punti mobilizabile care folosesc sisteme speciale de ancorare, asemanatoare protezelor mobilizabile: capse, culise, telescoape
 • Punti pe Inlayuri – acestea au ca elemente de agregare, in loc de coroane dentare, incrustatii sau inlayuri
 • Punti pe pivoti dentari – nu reprezinta nici o diferenta fata de puntile pe dinti naturali, in afara necesitatii confectionarii povotului dentar inainte de inceperea puntii
 • Sunt mai multe modalitati eficiente estetico–functionale de a inlocui dintii lipsa, iar cea mai economica dintre acestea este proteza mobila sau proteza totala.

punte dentara

proteze dentareExista mai multe tipuri de proteze dentare:
 • Proteze mobile: totala, partiala
 • Proteze mobilizabile: pe dinti naturali si pe implanturi
 • Proteza fixa: pe implanturi
Proteza totala – Inlocuieste o intreaga arcada dentara, fie superioara (maxilar), fie inferioara (mandibula). Avantaje: Reface acceptabil estetica, masticatia si vorbirea, fiind o varianta economica.
Proteza partiala – Ca si protezele totale, acestea sunt relativ economice comparativ cu celelalte variante de a inlocui dinti lipsa, precum puntile sau implanturile. Orice lucrare mobila trebuie scoasa dupa fiecare masa si in fiecare seara pentru a fi igienizata corespunzator. Avantaje: stabila la inceput, economica aparent, comparativ cu alte metode de inlocuire a dintilor.
Proteza fixa pe implanturi – Atunci cand pacientul nu mai are nici un dinte, insa maxilarul prezinta anumite grade de atrofie osoasa, pacientul poate beneficia de o proteza fixa pe implanturi. Aceasta poate fi indepartata doar de catre medic prin desurubare.
Proteza mobilizabila pe implanturi – O proteza tip Overdenture este, de fapt, o proteza totala stabilizata pe implanturi sau mini-implanturi dentare. Fiind implanturi cu diametru redus, rezistenta lor este limitata si tocmai de aceea se folosesc doar cu scopul de a stabiliza proteze mobile. Avantaje: Stabilitate crescuta, mentine volumul osos.
implanturi dentareImplanturile reprezinta inserarea unui surub din titan/zirconiu, in locul in care lipseste un dinte. El are in general forma unei radacini conice si poate fi implantat in os. In cazurile simple, se poate  redeschide implantul dupa o perioada de 1-4 luni, dupa care se obtine un bont de vindecare imprejurul caruia gingia se adapteaza ca un manson.
Dupa cateva zile, se pot lua amprentele necesare pentru efectuarea lucrarii protetice dorite (coroana cimentabila/insurubabila, punti etc.).
implanturi dentareIn cazul unor extractii dentare inaintea implantului, este necesara si augmentarea cu membrane si os. In zona laterala, regenerarea se poate face intre 4 si 6 luni.
Socket preservation – Este o interventie chirurgicala concomitenta cu extractia dentara in zona frontal/laterala cu scopul de a se pastra volumul alveolar/osos prin augmentare osoasa si aplicarea unei membrane. Acestea pot fi realizate prin folosirea PRGF sau Bio-Oss/Bio Gide.
implanturi dentare intarziateIn functie de intensitatea afectiunii, implantul se poate insera doar dupa o anumita perioada recomandata de medic.
implant dentar bucuresti
Tehnica de implantologie All-on-4/6 permite pacientilor sa aiba o lucrare protetica fixa provizorie (realizata in aceeasi zi), respectiv o lucrare protetica fixa permanenta din acrilat/ceramic, cu ajutorul a numai 4/6 implanturi.
implanturi dentare All-on-4/6
Aceste metode elimina necesitatea transplantului de os atat pentru maxilar, cat si pentru mandibula.
In cazul implanturilor cu incarcare imediata se realizeaza o coroana provizorie si abia dupa 6-9 luni se poate realiza coroana permanenta si doar in zona frontala, pentru ca nu exista masticatie.

Implanturi dentare cu incarcare imediata

Puntile dentare sunt lucrari protetice fixe care se folosesc de mult timp in stomatologie. Sunt alcatuite din 2 parti. Fiecare dintre ele are un alt rol in alcatuirea si functionarea acestei lucrari protetice.
Elementele de agregare sunt piesele care asigura sprijinul puntii dentare. Ele sunt, practic, coroane dentare atasate puntii. Acestea vor fi cimentate pe dintii special pregatiti, asigurand sustinerea corpului de punte, turnat dintr-o singura bucata, pentru rezistenta lucrarii protetice.
Corpul de punte este partea puntii dentare care asigura inlocuirea dintilor lipsa. O punte poate avea mai multe corpuri, in functie de numarul breselor pe care le restaureaza.
Punti speciale:
• Puntile pe implanturi – se sprijina pe implanturi dentare introduse in osul maxilar
• Punti cu sisteme speciale – sunt punti mobilizabile care folosesc sisteme speciale de ancorare asemanatoare protezelor mobilizabile: capse, culise, telescoape
• Punti pe Inlayuri – acestea au ca elemente de agregare, in loc de coroane dentare, incrustatii sau Inlayuri
• Punti pe pivoti dentari – nu reprezinta nici o diferenta fata de puntile pe dinti naturali, in afara necesitatii confectionarii pivotului dentar inainte de inceperea puntii.
Sunt mai multe modalitati eficiente estetico–functionale de a inlocui dintii lipsa, iar cea mai economica dintre acestea este proteza mobila sau proteza totala.
solutii dinti lipsa
Exista mai multe tipuri de proteze dentare:
• Proteze mobile: totala, partial
• Proteze mobilizabile: pe dinti naturali si pe implanturi
• Proteza fixa: pe implanturi.
Proteza totala – inlocuieste o intreaga arcada dentara fie superioara (maxilar), fie inferioara (mandibula). Avantaje: Reface acceptabil estetica, masticatia si vorbirea, fiind o varianta economica.
Proteza partiala – ca si protezele totale, acestea sunt relativ economice comparativ cu celelalte variante de a inlocui dintii lipsa, precum puntile sau implanturile. Orice lucrare mobila trebuie scoasa dupa fiecare masa si in fiecare seara, pentru a fi igienizata corespunzator. Avantaje: stabila la inceput, economica aparent, comparativ cu alte metode de inlocuire a dintilor.
Proteza fixa pe implanturi – atunci cand pacientul nu mai are nici un dinte, insa maxilarul prezinta anumite grade de atrofie osoasa, pacientul poate beneficia de o proteza fixa pe implanturi. Aceasta poate fi indepartata doar de catre medic prin desurubare.
Proteza mobilizabila pe implanturi – o proteza tip Overdenture este, de fapt, o proteza totala stabilizata pe implanturi sau mini-implanturi dentare. Fiind implanturi cu diametrul redus, rezistenta lor este limitata si tocmai de aceea se folosesc doar cu scopul de a stabiliza proteze mobile. Avantaje: Stabilitate crescuta, mentine volumul osos.

Clinica Swiss Ecodent Bucuresti lucreaza cu implanturi dentare care au in spate zeci ani de cercetari stiintifice si teste, precum Straumann sau MIS, biocompatibile, cu rezistenta in timp si o rata de succes de aproape 100%. Implanturile dentare Straumann si MIS sunt folosite de zeci de milioane de pacienti din 70 de tari din toata lumea. Implanturile dentare Straumann si MIS sunt indicate inclusiv pacientilor cu osteoporoza sau diabet.

Clinica Swiss Ecodent Bucuresti detine aparatura de ultima generatie, precum microscop dentar, lasere dentare si echipamente de radiologie digitala panoramica si retro-alveolara, aparatura de specialitate in domeniul tehnicii dentare. Astfel, la Swiss Ecodent beneficiezi de lucrari protetice (coroane dentare, punti dentare, proteze dentare partiale si totale) cu o durata lunga de viata, in conditiile respectarii recomandarilor medicilor.

Te asteptam la un consult de specialitate la Clinica Stomatologica Swiss Ecodent din Bucuresti (zona Floreasca). Programeaza-te acum la 021.9394 – numar cu tarif normal.

Intrebari si raspunsuri

Pentru mai multe informatii cu referire la intrebarile pe care ai putea sa le ai, acceseaza pagina de intrebari si raspunsuri.

Ai nevoie de informatii suplimentare?

Swiss Ecodent premium dental klinik

vouchere cadou swiss ecodent