Implanturi / Chirurgie

Acest serviciu stomatologic se compune din:

Procedura de sinus lift este o interventie chirurgicala utilizata cu scopul de a permite inserarea ulterioara a unor implanturi in zona sinusului unde nu exista suficient os.
Se poate realiza in doua moduri, in functie de necesitati: cand este nevoie doar de o elevare minora, se intervine prin sinus lift intern; cand este nevoie de o elevare majora, se apeleaza la sinus lift extern.
Ambele tipuri de proceduri presupun o incizie la nivelul gingiei, perforarea osului pana la expunerea membranei sinusale, decolarea acesteia si introducerea unui amestec de os si sange in spatiul dintre osul maxilar si membrana sinusala.
Implant cu augmentare (adaos) osoasa
Prin procedurile de grefare osoasa (cu Bio-Oss/Bio Gide sau cu tehnica PRGF) se reface intr-un mod natural osul deteriorat, astfel incat acesta sa sustina cu succes radacinile dentare sau implanturile, oferind longevitate tratamentelor de refacere a danturii.
Rezultatele vor fi eficiente din punct de vedere cosmetic si functional, pentru multi ani.
Este o interventie chirurgicala practicata in cazul in care exista un diametru antero-posterior mai mic decat diametrul implantului pe care dorim sa il inseram pe creasta osoasa/alveolara – asa-zisa largire de creasta“, care concomitent necesita si augmentarea osoasa pentru a acoperi defectele existente.

Sunt interventii chirurgicale aplicate ca metoda individuala sau in paralel cu interventii chirurgicale ample (GREFA GINGIVALA – in general in tratamente parodontale / GREFA OSOASA – in transplante de blocuri osoase concomitent cu inserare de implant sau elevari de sinus etc).

 

Grefa osoasa
     

 

Este o interventie chirurgicala concomitenta cu extractia dentara in zona frontal/laterala cu scopul de a se pastra volumul alveolar/osos prin augmentare osoasa si aplicarea unei membrane.
Aceasta procedura stomatologica se realizeaza prin folosirea PRGF sau Bio-Oss/Bio Gide.
Procedura de repozitionare a nervului alveolar inferior devine necesara in cazul absentei dintilor din zona molarilor posteriori sau a premolarului doi, cand atrofia osoasa este foarte avansata, osul avand o grosime foarte redusa. In acest context, nervul alveolar inferior, cel responsabil de sensibilitatea buzei inferioare si a barbiei, trebuie deplasat, pentru a face loc aditiei osoase.
In functie de gradul de dificultate datorat pozitiei anatomice a molarului de minte inclus/semi-inclus sau in functie de caz, se recomanda in unele situatii si augmentare osoasa (PRGF – Bio-Oss/Bio Gide).
In functie de zona situata, marimea/extinderea chistului mai este necesara si augmentare osoasa.

Inflamatia parondontala la dintele natural se numeste paradontoza, iar inflamatia parodontala la implant se numeste peri-implantita. Una dintre modalitatile de vindecare a acesteia o reprezinta interventia cu laser.
Aceasta procedura consta in interventia chirurgicala atunci cand infectia este situata imprejurul varfului radacinii dintelui. Procedura este minim invaziva si in unele situatii punctuale se poate folosi si Piezosurgery.
Neefectuarea tratamentelor chirurgicale la timp poate duce pe termen mediu spre lung la amplificarea infectiei in os, iar bacteriile produse in acel focar de infectie se pot dispersa prin sistemul sanguin la alte organe, inclusiv afectand musculatura inimii.
Anumite infectii netratate prin rezectii apicale pot duce la formarea unui chist. Chisectomia reprezinta indepartarea chistului prin interventie chirugicala. In unele situatii poate fi necesar ca tesutul osos sa aiba nevoie de umplere cu os si membrana pentru o recuperare mai rapida.
Tesutul osos se poate umple cu BIO-Oss/BIO- Gide sau PRGF.
Interventia chirugicala ce are scopul de a indeparta un corp strain sau resturi radiculare aflate in os si care deja au un proces de inflamatie.
Inainte de extractia molarilor de minte se recomanda ca, in functie de rezultatul radiografiei, sa se determine pozitia acestora, astfel incat sa se observe daca aceasta este corecta sau nu. In cazul molarilor de minte inferiori, trebuie verificata daca este necesara extractia si augmentarea cu PRGF sau Bio-Gide/Bio-Oss.
Frenectomia este interventia chirurgicala prin care se indeparteaza sau se repozitioneaza frenul – acel tesut care are rolul de a restrictiona miscarea organelor mobile din corp.
Procedura se poate realiza cu anestezie locala. In cavitatea bucala exista trei frenuri: cel de sub limba care este atasat de planseul cavitatii, intre gingie si buza inferioara, intre gingie si buza superioara.
Frenectomia se poate realiza impreuna cu frenoplastia: metoda chirurgicala de corectare a frenurilor scurte si subtiri.

Decapusonarea reprezinta interventia ce are loc in special pentru a ajuta molarul de minte sa erupa, interventie ce are loc sub anestezie locala si  presupune indepartarea gingiei ce acopera molarul de minte si care il impiedica pe acesta sa erupa.
Decapusonarea poate avea loc pentru a permite molarului de minte sa erupa doar in urmatoarele situatii: daca molarul de minte mai este acoperit doar de gingie sau daca pozitia molarului de minte este una favorabila, care sa ii perimita acestuia o eruptive armonioasa, fara sa deranjeze in vreun fel dintii vecini.
Atat rezectiile apicale, cat si extractiile molarilor de minte sau extractiile anumitor resturi radiculare imposibile de scos cu clestele sunt realizabile si mult mai atraumatice cu ajutorul PIEZOSURGERY.
Toate interventiile existente sunt posibile si in ATI.

Intrebari si raspunsuri

Pentru mai multe informatii cu referire la intrebarile pe care ai putea sa le ai, acceseaza pagina de intrebari si raspunsuri.

Ai nevoie de informatii suplimentare?

Swiss Ecodent premium dental klinik