Implanturi / Chirurgie

In unele situatii, inainte de operatia de inserare a implantului dentar, este nevoie de unele interventii de chirurgie dentara, precum augmentarea osoasa sau grefa gingivala. Operatiile ce tin de chirurgia dentara si implantologie sunt realizate cu succes de catre echipa de medici dentisti Swiss Ecodent Bucuresti, datorita experientei clinice internationale de peste 30 ani, precum si datorita certificarilor internationale de specialitate si investitiei continue in educatie si tehnologie.

Procedura de sinus lift este o interventie chirurgicala utilizata cu scopul de a permite inserarea ulterioara a unor implanturi in zona sinusului unde nu exista suficient os.
Se poate realiza in doua moduri, in functie de necesitati: cand este nevoie doar de o elevare minora, se intervine prin sinus lift intern; cand este nevoie de o elevare majora, se apeleaza la sinus lift extern.

Implanturi - sinus lift direct/indirect

Ambele tipuri de proceduri presupun o incizie la nivelul gingiei, perforarea osului pana la expunerea membranei sinusale, decolarea acesteia si introducerea unui amestec de os si sange in spatiul dintre osul maxilar si membrana sinusala.

Vrei sa beneficiezi de cele mai bune implanturi dentare si de o interventie stomatologica la cele mai inalte standarde? Te asteptam la Clinica Stomatologica Swiss Ecodent, situata in sectorul 2, zona Floreasca! Ne recomanda cei 30 de ani de expertiza internationala si cele peste 25.000 de implanturi dentare inserate pentru pacienti din Elvetia si Romania. Programeaza-te acum la 021.9394 – numar cu tarif normal!

Implant cu augmentare (adaos) osoasa

Prin procedurile de grefare osoasa (cu Bio-Oss/Bio Gide sau cu tehnica PRGF) se reface intr-un mod natural osul deteriorat, astfel incat acesta sa sustina cu succes radacinile dentare sau implanturile, oferind longevitate tratamentelor de refacere a danturii.

Implanturi +/- augmentare osoasa

Rezultatele vor fi eficiente din punct de vedere cosmetic si functional, pentru multi ani.

Cauti un medic dentist bun in Bucuresti pentru un implant dentar complex? Te asteptam la Clinica Stomatologica Swiss Ecodent, situata in sectorul 2, zona Floreasca! Ne recomanda cei 30 de ani de expertiza internationala in medicina dentara si cele peste 25.000 de implanturi dentare inserate pentru pacienti din Elvetia si Romania.

Este o interventie chirurgicala practicata in cazul in care exista un diametru antero-posterior mai mic decat diametrul implantului pe care dorim sa il inseram pe creasta osoasa/alveolara – asa-zisa largire de creasta“, care concomitent necesita si augmentarea osoasa pentru a acoperi defectele existente.

Sunt interventii chirurgicale aplicate ca metoda individuala sau in paralel cu interventii chirurgicale ample (GREFA GINGIVALA – in general in tratamente parodontale / GREFA OSOASA – in transplante de blocuri osoase concomitent cu inserare de implant sau elevari de sinus etc).

Grefa osoasa

Grefa osoasa/gingivala +/- PRGF     

Este o interventie chirurgicala concomitenta cu extractia dentara in zona frontal/laterala cu scopul de a se pastra volumul alveolar/osos prin augmentare osoasa si aplicarea unei membrane.

Aceasta procedura stomatologica se realizeaza prin folosirea PRGF sau Bio-Oss/Bio Gide.

Procedura de repozitionare a nervului alveolar inferior devine necesara in cazul absentei dintilor din zona molarilor posteriori sau a premolarului doi, cand atrofia osoasa este foarte avansata, osul avand o grosime foarte redusa. In acest context, nervul alveolar inferior, cel responsabil de sensibilitatea buzei inferioare si a barbiei, trebuie deplasat, pentru a face loc aditiei osoase.

In functie de gradul de dificultate datorat pozitiei anatomice a molarului de minte inclus/semi-inclus sau in functie de caz, se recomanda in unele situatii si augmentare osoasa (PRGF – Bio-Oss/Bio Gide).

In functie de zona situata, marimea/extinderea chistului mai este necesara si augmentare osoasa.

implanturi dentare - repozitionare nerv alveolar inferior

Cauti un medic bun specializat in chirurgie dentara in Bucuresti? Te asteptam la Clinica Stomatologica Swiss Ecodent, situata in sectorul 2, zona Floreasca! Ne recomanda cei 30 de ani de expertiza internationala in medicina si chirurgie dentara. Programeaza-te acum la 021.9394 – numar cu tarif normal!

Inflamatia parondontala la dintele natural se numeste paradontoza, iar inflamatia parodontala la implant se numeste peri-implantita. Una dintre modalitatile de vindecare a acesteia o reprezinta interventia cu laser.

Aceasta procedura consta in interventia chirurgicala atunci cand infectia este situata imprejurul varfului radacinii dintelui. Procedura este minim invaziva si in unele situatii punctuale se poate folosi si Piezosurgery.

Neefectuarea tratamentelor chirurgicale la timp poate duce pe termen mediu spre lung la amplificarea infectiei in os, iar bacteriile produse in acel focar de infectie se pot dispersa prin sistemul sanguin la alte organe, inclusiv afectand musculatura inimii.

Anumite infectii netratate prin rezectii apicale pot duce la formarea unui chist. Chisectomia reprezinta indepartarea chistului prin interventie chirugicala. In unele situatii poate fi necesar ca tesutul osos sa aiba nevoie de umplere cu os si membrana pentru o recuperare mai rapida.

Tesutul osos se poate umple cu BIO-Oss/BIO- Gide sau PRGF.

Interventia chirugicala ce are scopul de a indeparta un corp strain sau resturi radiculare aflate in os si care deja au un proces de inflamatie.

Inainte de extractia molarilor de minte se recomanda ca, in functie de rezultatul radiografiei, sa se determine pozitia acestora, astfel incat sa se observe daca aceasta este corecta sau nu. In cazul molarilor de minte inferiori, trebuie verificata daca este necesara extractia si augmentarea cu PRGF sau Bio-Gide/Bio-Oss.

Frenectomia este interventia chirurgicala prin care se indeparteaza sau se repozitioneaza frenul – acel tesut care are rolul de a restrictiona miscarea organelor mobile din corp.

Procedura se poate realiza cu anestezie locala. In cavitatea bucala exista trei frenuri: cel de sub limba care este atasat de planseul cavitatii, intre gingie si buza inferioara, intre gingie si buza superioara.

Frenectomia se poate realiza impreuna cu frenoplastia: metoda chirurgicala de corectare a frenurilor scurte si subtiri.

Frenectomia

Decapusonarea reprezinta interventia ce are loc in special pentru a ajuta molarul de minte sa erupa, interventie ce are loc sub anestezie locala si  presupune indepartarea gingiei ce acopera molarul de minte si care il impiedica pe acesta sa erupa.

Decapusonarea poate avea loc pentru a permite molarului de minte sa erupa doar in urmatoarele situatii: daca molarul de minte mai este acoperit doar de gingie sau daca pozitia molarului de minte este una favorabila, care sa ii perimita acestuia o eruptive armonioasa, fara sa deranjeze in vreun fel dintii vecini.

Atat rezectiile apicale, cat si extractiile molarilor de minte sau extractiile anumitor resturi radiculare imposibile de scos cu clestele sunt realizabile si mult mai atraumatice cu ajutorul PIEZOSURGERY.

Toate interventiile existente sunt posibile si in ATI.

Straumann este o companie producatoare de implanturi dentare, pionier in stomatologie, cu investitii in cercetare si in dezvoltare de tehnologii noi in domeniul stomatologiei inca din 1974.  Aceste investitii au contribuit decisiv la cele mai bune implanturi dentare de pe piata. La baza implanturilor dentare Straumann se afla peste 35 de ani de cercetari stiintifice si peste 700 de lucrari stiintifice care certifica toate aceste avantaje pentru pacient.

Sistemul de implanturi dentare Straumann a fost conceput pe baza simplitatii si libertatii de alegere: un sistem cu un kit care poate fi utilizat pentru toate indicatiile si un portofoliu unic de materiale si suprafete, inclusiv tehnologii de ultima generatie, precum Roxolid® si SLActive® .

Prin inginerie elvetiana de precizie si excelenta clinica, sistemul de implanturi dentare Straumann a castigat incredere la nivel mondial. Clinicienii din peste 70 de tari au achizitionat peste 14 milioane de implanturi Straumann.

De ce sa optezi pentru un implant dentar Straumann?

Fiind unul dintre cele mai sigure si mai durabile implanturi dentare din lume, cu o perioada de osteointegrare de doua ori mai mica fata de celelalte sisteme de implant, implantul dentar Straumann este prima recomandare pe care majoritatea implantologilor o fac pacientilor.

Iata care sunt avantajele implanturilor dentare Straumann:

 • Solutie extrem de rapida si sigura, care iti permite sa iti reiei aproape imediat activitatile zilnice si sa te bucuri de o dantura perfect functionala.
 • Nu afecteaza dintii vecini, spre deosebire de alte metode invazive, care presupun pilirea si scoaterea nervilor dintilor vecini sanatosi.
 • Gratie tehnologiei de ultima generatie, implantul dentar Straumann stimuleaza vascularizarea si regenerarea tesuturilor inca din prima zi!
 • Riscul aparitiei complicatiilor sau a unor infectii post-operatorii este redus la zero, datorita materialului biocompatibil, de o calitate de necontestat, din care este realizat.
 • Osteointegrare si vindecare rapida, dovedita prin studii pe pacienti.
 • Stabilitate ridicata, garantata de conturul exterior cilindric care urmareste raspunsul optim al tesuturilor si permite o legatura extinsa cu osul.

Cat costa un implant dentar Straumann?

Pretul unui implant dentar Straumann (excluzand manoperelor protetice) este de 1650 Euro. Pretul interventiei dentare pentru implant Straumann variaza in functie de stadiul clinic identificat de medicul specialist implantolog la consultatia primara.

Te asteptam la Clinica Stomatologica SwissEcodent Bucuresti sa stabilim impreuna cel mai bun tip de implant dentar pentru tine si un plan de tratament personalizat! Programeaza-te acum la 021.9394 !  

Implantul dentar MIS este un concept  dezvoltat si perfectionat ca solutie de tratament de ultima generatie pentru inlocuirea dintilor lipsa. Implanturile dentare MIS (Make It Simple) sunt fabricate din 1995, de catre compania israeliana Medical Implant Technologies Ltd., unul dintre cei mai mari producatori de instrumente pentru implantologie dentara din lume. Procesul de productie foloseste tehnologii dezvoltate de cele mai bune universitati si laboratoare stomatologice din lume, iar controlul calitatii se realizeaza cu ajutorul echipamentelor laser si de verificarea/testare.

In iunie 2016, MIS Implants a fost achizitionata de catre compania americana Dentsply Sirona, cea mai mare companie de produse destinate stomatologiei din lume, adaugand astfel brandului MIS un plus de incredere, siguranta si calitate.

Beneficiile implanturilor dentare MIS

Implanturile dentare MIS sunt dezvoltate special pentru utilizarea intr-o gama larga de tipuri de os si protocoale de inserare. Iata care sunt principalele avantaje ale implanturilor dentare MIS:

 • Proceduri mai simple cu rata de succes mai ridicata
 • O gama variata de moduri de protezare ulterioare implantarii, datorita sistemului de implantare
 • Biocompatibilitate si osteointegrare eficienta
 • Costuri foarte accesibile ale tratamentului si rentabilitate pe termen lung
 • Nu influenteaza CT sau RMN, fiind realizate din aliaje metalice nemagnetice
 • Rezistenta in timp dovedita
 • Stimuleaza formarea de noi tesuturi moi

Cat costa un implant dentar MIS?

Pretul unui implant dentar MIS (excluzand manoperele protetice) este de 800 euro. Pretul interventiei dentare pentru implant MIS variaza in functie de stadiul clinic identificat de medicul specialist implantolog la consultatia primara.

Te asteptam la Clinica Stomatologica SwissEcodent Bucuresti sa stabilim impreuna cel mai bun tip de implant dentar pentru tine si un plan de tratament personalizat! Programeaza-te acum la 021.9394 !   

Sunt multe clinici stomatologice in Bucuresti care realizeaza implanturi dentare si interventii de chirurgie dentara. De ce ai alege Swiss Ecodent? Serviciile noastre de implantologie si chirurgie dentara au la baza standardul elvetian: atentia centrata pe nevoile pacientului, echipa multidisciplinara care colaboreaza pentru a oferi un plan personalizat de interventie si tratament, aparatura completa de ultima generatie, precizie maxima in interventii, mediu clinic curat, atentie sporita la detalii. Insertia de implanturi dentare si operatiile de chirurgie dentara sunt complexe si necesita competente inalte si profesionalism ridicat. La Clinica de Stomatologie Swiss Ecodent Bucuresti vei fi tratat ca afara si iti vei recapata zambetul atragator si sanatos!

Te asteptam la un consult de specialitate la Clinica Swiss Ecodent, situata in sectorul 2 din Bucuresti (Zona Floreasca). Programeaza-te acum la 021.9394 – numar cu tarif normal.

Intrebari si raspunsuri

Pentru mai multe informatii cu referire la intrebarile pe care ai putea sa le ai, acceseaza pagina de intrebari si raspunsuri.

Ai nevoie de informatii suplimentare?

  Swiss Ecodent premium dental klinik