Parodontologie

Acest serviciu stomatologic se compune din:

Parodontologia se ocupa cu tratarea afectiunilor gingiei sau ale osului dentar.
parodontologie bucurestiLa clinica de stomatologie Swiss Ecodent Bucuresti punem la dispozitia pacientilor tratamentele afectiunilor parodontologice, incepand cu preventia sau tratamentul gingivitei si parodontozei, precum si tratamente complexe, astfel:
  • chiuretaj marginal subgingival
  • interventii chirurgicale cu si fara lambou
  • aditie si aplicare de os/ Emdogain acoperit cu o membrana speciala pentru protectie.
Medicii clinicii stomatologice executa interventii dentare cu ajutorul laserului dentar, pentru a ajuta la crearea inciziei si la inlaturarea tesutului inflamat. Tratamentele cu laser au rezultate performante si reduc disconfortul post-operator al pacientilor.
Tratamentul gingivitei si parodontozei poate fi destul de complex si de lunga durata. Previne afectiunile parodontale prin urmarea sedintelor de profilaxie o data la 3 luni sau conform recomandarii medicului! Gingivita nu da durere de cele mai multe ori. Te asteptam la un control de specialitate la Clinica Swiss Ecodent, situata in sectorul 2 din Bucuresti (zona Floreasca).
In functie de cat de avansat este gradul infectiei, se recomanda interventii adjuvante pentru situatii punctuale.
Din punct de vedere stiintific, acidul hialuronic este un glicosaminoglican – molecula compusa in mare parte din zaharuri. Acidul hialuronic este o componenta structurala naturala a pielii si este prezent in testutul conjuctiv din organism. Magia acestui ingredient consta in abilitatea sa de a retine nivelul optim de hidratare. Are o capacitate de retinere a apei in piele mai mare decat ar putea avea oricare alt ingredient natural sau polimer sintetic. Un gram de acid hialuronic este capabil sa sustina pana la 6 litri de apa. Aceasta caracteristica este importanta mai ales cand vine vorba de lupta impotriva imbatranirii, intrucat hidratarea este cheia unui aspect tanar. De asemenea, s-a demonstrat ca acidul hialuronic ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor si la estomparea cicatricilor.
Acidul hialuronic este folosit pentru tratamentul de umplere a ridurilor, refacerea volumului facial, dar si pentru a preveni adancirea ridurilor si a conferi un aspect intinerit si proaspat.

Piezosurgery

Este un aparat utilizat pentru operatii moderne parodontale, minim invazive, ce ofera precizie maxima medicului si stres minim pacientului.
Aparatul protejeaza tesutul moale, reduce cu 80% riscul de perforatie a membranei Schneider in interventia de ridicare a sinusului cu acces lateral, edemul post-operator este mai mic, osteointegrarea este mai rapida si mai buna dupa prepararea situsului implantar, iar recuperarea post-operatorie este mai rapida si mai putin traumatica.
Emdogain in tratamentul parodontozeiLa Clinica Stomatologica Swiss Ecodent Bucuresti, poti beneficia de noua tehnica pentru refacerea si vindecarea tesuturilor –PRGF – Endoret. Tehnologia presupune recoltarea unei mici cantitati de sange de la pacient din care se va selecta, prin centrifugare, plasma ce contine proteine responsabile cu accelerarea procesului de refacere si vindecare.
Plasma este bogata in factori de crestere care reduc durerea, inflamatia si riscul de infectie, de complicatii post-chirurgicale si fac recuperarea pacientului mult mai rapida. Sangele stimuleaza sinteza nutrientilor pielii, fapt ce asigura o piele cu 80% mai hidratata si mai tanara vizibil, deoarece patrunde in straturile profunde si stimuleaza productia de colagen si acid hialuronic.
Se recolteaza din sangele pacientului trombocite care sunt ulterior combinate cu o substanta nutritiva si se obtine plasma bogata in plachete (PBP), care este apoi injectata in zonele afectate, prin mezoterapie.
Este cea mai buna varianta de tratament pentru cei ce isi doresc sa intarzie primele semne ale imbatranirii premature. Numarul si frecventa sedintelor de tratament se stabilesc in functie de gradul de afectare al pielii si asteptarile individuale. Riscurile sunt minime, iar vindecarea completa este foarte rapida. Riscul de fenomene imunologice este complet absent, avand in vedere ca produsul propriu organismului este perfect biocompatibil. Exista riscul de a face mici hematoame (vanatai) la locul de injectare, care insa dispar in câteva zile, iar dupa injectare poate sa apara un usor proces inflamator local. Persoana trebuie sa aiba o stare de sanatate buna, sa nu fie in episod febril, sa nu aiba tulburări de coagulare sau afectiuni de colagen. Aceleasi contraindicatii sunt valabile pentru orice alta interventie estetica minim invaziva.
Bio-OSS este un substituent osos, care in combinatie cu membrana Bio-Gide, ajuta la regenerarea tesuturilor orale. Acestea au o resorbtie naturala in organism si sunt formate din materiale biodegradabile si regenerabile.
Bio-Oss/ Bio-Gide adjuvant in tratamentul parodontozei
Impreuna ajuta la dezvoltarea tesutului osos a tesutului moale si a vaselor de sange.
Prin procedurile de grefare osoasa, (cu Bio-Oss/Bio-Gide sau cu tehnica PRGF) se reface intr-un mod natural osul deteriorat, astfel incat acesta sa sustina cu succes radacinile dentare sau implanturile, oferind longevitate tratamentelor de refacere a danturii.
Rezultatele vor fi eficiente din punct de vedere cosmetic si functional, pentru multi ani.

Transplant grefa gingivala/ osoasa

Intrebari si raspunsuri

Pentru mai multe informatii cu referire la intrebarile pe care ai putea sa le ai, acceseaza pagina de intrebari si raspunsuri.

Ai nevoie de informatii suplimentare?

Swiss Ecodent premium dental klinik