Protetica fixa

Protetica dentara fixa este ramura medicinei dentare care se ocupa cu inlocuirea dintilor lipsa prin lucrari fixe: coroane dentare, punti dentare cimentate, fatete dentare, incrustatii dentare. Protetica dentara inseamna atat functionalitate, cat si estetica. La noi, nu vei auzi niciodata „merge si asa!”. Cu Swiss Ecodent, ai garantia lucrului bine facut! Alege Clinica stomatologica Swiss Ecodent Bucuresti pentru lucrari protetice de inalta calitate, cu o durata lunga de viata. Ne recomanda: atentia la detalii, precizia maxima, respectul fata de cerintele si confortul pacientului, urmarirea satisfactiei pacientului.

Mai multe detalii despre lucrarile protetice fixe:

lucrari protetice bucurestiProtetica dentara este specializarea stomatologiei a carei misiune este sa asigure obtinerea unei danturi echilibrate din punct de vedere functional si estetic.
La toate lucrarile protetice executate in Clinica Swiss Ecodent, manopera este garantata 10 ani, in conditiile respectarii principiilor de igienizare si profilaxie dentara, indicate de catre medicul curant.

Clinica noastra dispune de laborator propriu de tehnica dentara, dotat cu echipamente speciale pentru realizarea de supraconstructii pe dinti proprii si implanturi dentare, pana la lucrari ceramice pe suport biocompatibil de zirconiu, prin aplicarea tehnologiei computerizate CAD/CAM (Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing).

Medicii clinicii de stomatologie Swiss Ecodent sunt specializati si atestati international in protetica si estetica dentara.

Tipuri de lucrari protetice:
 • lucrari protetice – coroane sau punti dentare
 • incrustatii dentare (inlay, onlay)
 • proteze dentare (fixe/ mobile, cu sau fara sisteme speciale)
 • fatete dentare (lumineers, veneers).

Exista multi medici dentisti specializati in lucrari protetice in Bucuresti. Daca iti doresti coroane dentare, punti dentare, proteze dentare sau fatete dentare profesionale, realizate de medici stomatologi nu doar cu experienta, ci si cu atentie la detalii, care utilizeaza aparatura si tehnologie moderna si de precizie, intr-un mediu clinic mereu curat si igienizat, te asteptam la Clinica Stomatologica Swiss Ecodent din Bucuresti, sector 2, zona Floreasca.

Un inlay sau onlay este o solutie de tratament din ceramica, efectuata in laborator, care reface forma dintelui in locul unei obturatii in care pot fi implicate pana la trei suprafete ale dintilor laterali. Solutiile pot fi compuse din aur, zirconiu, acrilic sau ceramica presata. Media de viata a acestora este de pana la 20 de ani. Aceste restaurari sunt benefice atat din punct de vedere estetic, cat si functional.
Inainte – Plomba traditionala
plomba traditionala
Dupa – Inlay & Onlay
inlay onlay
Procedura se numeste Onlay atunci cand intinderea deteriorarii necesita includerea unuia sau a mai multor cuspizi (varfuri) ai dintelui sau acoperirea totala a suprafetei de ocluzie si a peretilor laterali.

ceramica inlay onlay

Fatetele dentare Veneers sunt folosite pentru dintii frontali, care din cauza unui defect sau a unei carii, necesita restaurarea intregii suprafete vizibile. Durata de valabilitate a acestora este intre 5 si 10 ani pentru cele realizate in Romania si de 25 de ani pentru cele executate in Elvetia.

Avantajele Veneers:
 • Estetica crescuta
 • Rezultate predictibile
 • Lipsa sensibilitatii post-interventie
 • Confort maxim.

Fatetele Lumineers sunt net superioare oricaror altora de acest gen si au crescut in popularitate in ultimii 30 de ani, devenind preferatele vedetelor de la Hollywood. Sunt realizate dintr-un portelan durabil si rezistent si pot fi la fel de subtiri precum lentilele de contact.

fatete dentare lumineers

Avantajele Lumineers:
 • Estetica crescuta
 • Rezultate predictibile
 • Lipsa sensibilitatii post-interventie
 • Confort maxim.

Coroanele sunt lucrari protetice care acopera sau invelesc partea vizibila a unui dinte. Sunt utilizate in situatiile in care caria/distructia dintelui in stratul de smalt/dentina sunt atat de mari incat nu se mai poate reface doar cu o plomba/obturatie sau cu Inlay/Onlay. In general, ele sunt folosite cand avem peste 60% din structura dintelui distrusa.

Avantajele coroanelor dentare:
 • Refacerea dintelui din punct de vedere estetic si functional
 • Necesita putine sedinte pentru confectionare
 • Obisnuirea cu coroanele dentare se realizeaza extrem de rapid.
Coroanele dentare se pot confectiona din mai multe tipuri de materiale:
 • metalo-ceramica
 • zirconiu
 • ceramica presata
 • acrilat
 • CAD-CAM
coroane dentare ceramica, metal

Puntile dentare sunt lucrari protetice fixe care se folosesc de mult timp in stomatologie. Sunt alcatuite din 2 parti, iar fiecare dintre ele are un alt rol in alcatuirea si functionarea acestei lucrari protetice.

Elementele de agregare sunt piesele care asigura sprijinul puntii dentare. Ele sunt coroane dentare atasate puntii. Acestea vor fi cimentate pe dintii special pregatiti, asigurand sustinerea corpului de punte, turnate dintr-o singura bucata, pentru rezistenta lucrarii protetice.
Corpul de punte este partea puntii dentare care asigura inlocuirea dintilor lipsa. O punte poate avea mai multe corpuri, in functie de numarul breselor pe care le restaureaza.

Punti speciale:
 • Puntile pe implanturi – se sprijina pe implanturi dentare introduse in osul maxilar
 • Punti cu sisteme speciale – sunt punti mobilizabile care folosesc sisteme speciale de ancorare, asemanatoare protezelor mobilizabile: capse, culise, telescoape
 • Punti pe inlayuri – acestea au ca elemente de agregare, in loc de coroane dentare, incrustatii sau inlayuri
 • Punti pe pivoti dentari – acestea nu prezinta nici o diferenta fata de puntile pe dinti naturali, in afara necesitatii confectionarii povotului dentar inainte de inceperea puntii.

Exista multe cabinete stomatologice in Bucuresti la care poti apela pentru coroane dentare sau punti dentare. De ce ne-ai alege pe noi? Punem mare pret pe calitate, pe precizie si suntem atenti la toate detaliile. Tehnologiile moderne ne permit sa realizam coroane dentare si punti dentare cu o precizie uimitoare, modelate 3D, pentru a se mula perfect si pentru a obtine o ocluzie (muscatura) perfecta. Te asteptam la Clinica Stomatologica Swiss Ecodent din Bucuresti, sector 2, zona Floreasca!

Clinica stomatologica Swiss Ecodent Bucuresti reuneste intr-o singura locatie medici cu specializari diferite, care pot oferi servicii complete si complexe, utilizand aparatura de specialitate de ultima generatie. Cu noi, nu trebuie sa faci drumuri in alte parti pentru radiologii performante! Clinica stomatologica Swiss Ecodent Bucuresti detine echipamente de radiologie digitala panoramica si retro-alveolara care genereaza imagini de inalta calitate si care reduc riscul iradierii conventionale cu pana la 90%. De asemenea, la Swiss Ecodent Bucuresti, nu trebuie sa astepti foarte mult pentru realizarea efectiva a pieselor protetice, deoarece din echipa noastra face parte si un tehnician dentar.

Te asteptam la un consult de specialitate la Clinica Swiss Ecodent din Bucuresti, sector 2 (zona Floreasca). Programeaza-te acum la o consultatie la 021.9394 – numar cu tarif normal.

Intrebari si raspunsuri

Pentru mai multe informatii cu referire la intrebarile pe care ai putea sa le ai, acceseaza pagina de intrebari si raspunsuri.

Ai nevoie de informatii suplimentare?

Swiss Ecodent premium dental klinik