Radiologie dentara digitala

Odata ce ai ajuns in Clinica Stomatologica Swiss Ecodent Bucuresti, ne asiguram ca putem rezolva toate cele necesare intr-un singur loc, astfel ca doar urcam pana la etajul II pentru a efectua o radiografie dentara. In doar cateva minute, medicul dentist poate fi la curent cu situatia de ansamblu, clinica fiind dotata cu echipamente radiologice digitale ultramoderne. Chiar daca nu esti pacient al Clinicii Swiss Ecodent, dar ai nevoie de o radiografie dentara Panoramica sau Retroalveolara, iti poti face o programare la 021.9394 – numar cu tarif normal.

Radiografia dentara digitala este vizualizata aproape instantaneu, are o calitate mult superioara celei clasice, iar imaginea poate fi prelucrata pe calculator.

Doar cu ajutorul acestor imagini se pot observa afectiuni in stadiu incipient, aspecte ca vechimea sau gravitatea unor carii ori modul in care au fost realizate anumite interventii stomatologice.

Avantajul esential al radiografiilor dentare digitale este reducerea cu 90% a nivelului de radiatie fata de radiologia clasica.

Alte avantaje:

 • Permite prelucrarea imaginilor si evidentierea detaliilor ce nu pot fi percepute altfel de ochiul uman: distorsiune minima prin setarea densitatii si a contrastului, pentru o identificare cat mai exacta a afectiunilor dentare
 • Vizualizarea pe acelasi ecran a mai multor radiografii panoramice din examinari efectuate la anumite intervale de timp si compararea acestora
 • La cerere, radiografia panoramica poate fi imprimata la imprimanta de inalta rezolutie sau transmisa electronic
 • O mai buna arhivare si gestionare a imaginilor radiologice.

Chiar daca nu esti pacient al Clinicii Swiss Ecodent, dar ai nevoie de o radiografie dentara Panoramica sau Retroalveolara, iti poti face o programare la 021.9394 – numar cu tarif normal.

Swiss Ecodent Klink este situata in sectorul 2 din Bucuresti, zona Floreasca, pe Str. Serghei Vasilievici Rahmaninov 2A.

 

Rx panoramic (OPG) pentru pacientii clinicii 65 RON
Radiografie retroalveolara (RIO) pentru pacientii clinicii 30 RON
Radiografie panoramica (OPG) pentru pacientii din afara clinicii  85 RON
Rx retroalveolara (RIO) pentru pacientii din afara clinicii 40 RON

Radiografia dentara panoramica este necesara si se recomanda atat pentru evaluarea complexa a starii de sanatate dentara a pacientului, cat si pentru monitorizarea rezultatelor anumitor tratamente. In baza radiografiei dentare panoramice, medicul si pacientul discuta despre pasii care trebuie urmati in vederea rezolvarii tuturor problemelor dentare existente.

Radiografia digitala panoramica inseamna:

 • cea mai noua tehnologie
 • imagini (radiografii) de inalta rezolutie
 • diagnosticare precisa
 • rapiditate

Radiografiile dentare retroalveolare ofera informatii de detaliu, fiind recomandate in cazul diagnosticarii sau monitorizarii rezultatelor tratamentelor pentru 1-3 dinti alaturati. Radiografiile retroalveolare ofera o imagine la scara 1:1, pentru examinarea detaliilor de structura dentoalveolara si a proceselor patologice ce se pot gasi la acest nivel.

Radiografia digitala retroalveolara reprezinta:

 • imagini high definition
 • radiatii minime
 • diagnosticare pe loc
 • confort ridicat.

Avantajele radiografiilor dentare digitale in comparatie cu radiografiile dentare traditionale sunt incontestabile:

 • Radiografia digitala releva in timp real zone afectate de carii, infectii osoase, boala parodontala, abcese sau chisturi, anomalii de dezvoltare sau tumori care nu pot fi detectate printr-o examinare dentara vizuala
 • Radiologia digitala reduce cu 90% nivelului de radiatie fata de radiologia clasica
 • Radiografiile digitale pot fi vizualizate instantaneu pe orice ecran digital, manipulate pentru a imbunatati detaliile si transmise electronic specialistilor, fara pierderi de calitate a imaginii
 • Depistarea timpurie si tratarea problemelor dentare duc la o economie de timp, bani si disconfort
 • Functiile radiografiei dentare digitale: contrastarea, colorizarea, 3D, claritatea, flip-ul, zoom-ul etc., ajuta la detectare si interpretare, care la randul lor ajuta la diagnosticarea si educarea pacientului
 • Imaginile digitale ale zonelor cu probleme pot fi transferate si imbunatatite pe un ecran al computerului de langa scaunul pacientului
 • Imaginile dentare digitale pot fi stocate cu usurinta in fisa electronica a pacientului si pot fi, la cerere, imprimate cu ajutorul imprimantei de inalta rezolutie.

Cauti o clinica in sectorul 2 din Bucuresti care realizeaza radiografii dentare panoramice si retroalveolare? Fa-ti chiar acum o programare la 021.9394 – numar cu tarif normal – la  Swiss Ecodent Klink, situata in zona Floreasca, pe Str. Serghei Vasilievici Rahmaninov 2A. Te asteptam!

Intrebari si raspunsuri

Pentru mai multe informatii cu referire la intrebarile pe care ai putea sa le ai, acceseaza pagina de intrebari si raspunsuri.

Ai nevoie de informatii suplimentare?

  Swiss Ecodent premium dental klinik