Tipuri de Coroane Dentare

Coroanele dentare sunt lucrari protetice cu functie de restaurare si functie estetica. Coroana dentara este un fel de invelis care se cimenteaza peste dintele tratat si slefuit, fracturat sau ciobit.

Tipuri de Coroane Dentare

Materialele din care se pot confectiona coroanele dentare sunt de mai multe tipuri:

• metalo-ceramica
• zirconiu
• ceramica presata (portelan)
• acrilat
• CAD-CAM

Coroana dentara zirconiu vs ceramica integrala (portelan)

Te intrebi ce sa alegi dintre o coroana dentara cu zirconiu si o coroana dentara integral din ceramica (portelan)? Afla ca diferenta esentiala nu sta in pretul diferit.

Coroanele metalo-ceramice sau zirconiu-ceramice sunt recomandate pentru molari, in cazul carora forta masticatorie este mai mare, deoarece sunt mai rezistente. Metalul biocompatibil de la baza coroanei dentare este acoperit cu ceramica, astfel ca aspectul estetic nu este afectat.

Coroanele de ceramica integrala (portelan) sunt preferate pentru dintii din fata (incisivi).

coroane dentare tipuri

Coroane dentare realizate cu tehnologia CAD CAM

Tehnologia revolutionara CAD-CAM permite realizarea unei coroane dentare cu o precizie uimitoare.

Modelarea coroanei se realizeaza cu ajutorul unui computer cu soft special de design 3D, care scaneaza amprenta dentara. Astfel, coroana dentara se va mula perfect peste dintele tratat sau rupt. Informatiile primite sunt preluate de unitatea de frezare, care realizeaza cu o acuratete perfecta coroana dentara necesara pacientului din materialul ceramic dentar.

Se elimina eroarea umana, nu mai este nevoie de lucrari provizorii, iar pacientul se obisnuieste imediat cu noua coroana dentara.

Doresti mai multe informatii?

Telefon: (+4)021.9394
E-mail: bucuresti@swissecodent.ro
Adresa Clinicii Stomatologice Swiss Ecodent: Str. Serghei Vasilievici Rahmaninov 2A, sector 2, Bucuresti, Zona Floreasca.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvaluita.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.