Urgente stomatologice

Urgentele dentare necesita atentie imediata si specializata. Din acest motiv, clinica Swiss Ecodent ofera serviciul de urgente dentare cu programare in aceeasi zi.

Urmatoarele informatii descriu cele mai comune situatii de ingrijorare ale pacientilor si pot fi de folos pentru a identifica daca o problema dentara reprezinta o urgenta.

Sunt considerate urgente:

Exemple:

 • Fracturarea unui dinte
 • Fracturarea/ pierderea coroanei de pe dinte
 • Caderea unui dinte

In oricare dintre situatiile de mai sus, este important ca zona afectata sa fie mentinut curata pana cand medicul dentist poate prelua urgenta.

Pentru programari in urgenta, sunati la numarul de telefon 021.9394 – numar cu tarif normal.

Infectiile pot cauza umflaturi vizibile in interiorul cavitatii bucale sau chiar in exterior, in zona afectata, precum si dureri atunci cand muscati sau doar la simpla atingerea a dintelui. Este importanta programarea de urgenta la medicul stomatolog, care va interveni adecvat fie prin terapie, fie chirurgical, in functie de fiecare situatie in parte.

Pentru programari in urgenta, sunati la numarul de telefon 021.9394 – numar cu tarif normal.

IMPORTANT !

Este de dorit sa se evite administrarea de antibiotice fara recomandarea medicului dentist, deoarece, desi exista posibilitatea ca simptomele sa se diminueze, totusi fara un tratament personalizat, acestea vor reveni.

Este bine de stiut ca in primele zile dupa o extractie dentara exista posibilitatea aparitiei unui disconfort. Daca in urma acestuia apare durerea, este recomandata o programare in urgenta la medicul dentist.

In ambele situatii insa, la aparitia disconfortului insotit de durere sau nu, este indicat ca medicul dentist sa afle detaliile evolutiei.

De asemenea, in urma unei extractii dentare poate sa apara si sangerarea. Aceasta nu este ceva neobisnuit si poate dura cateva ore. Daca sangerarea devine necontrolata, aceasta este o urgenta si trebuie sa contactati imediat medicul.

Pentru programari in urgenta, sunati la numarul de telefon 021.9394 – numar cu tarif normal.

Sunt diferite cauze care pot genera durerile dentare. Acestea pot fi: infectiile acute, obturatiile sau lucrarile dentare inalte, cariile dentare sau inflamarea gingiei.

Pentru a evita aparitia durerilor dentare, la clinica Swiss Ecodent va recomandam sa respectati programul de profilaxie indicat de medicul stomatolog: consultatie medicala de specialitate si igienizare periodica, cu respectarea instructiunilor de igiena orala.

Pentru programari in urgenta, sunati la numarul de telefon 021.9394 – numar cu tarif normal.

Este important ca medicul dentist sa afle situatia ce creeaza disconfort, pentru ca aceasta sa fie remediata cu prioritate. Pierderea unei obturatii poate conduce, chiar daca nu imediat, la cresterea sensibilitatii la cald si rece sau chiar la afectarea nervului, astfel generand durerea dentara.

Exista si situatii in care disconfortul resimtit de pacient nu necesita interventie imediata. In urma discutiei dintre pacient si medicul dentist, acesta din urma va evalua situatia si va decide, dupa caz, programarea in urgenta sau in urmatoarele 24 de ore, cu indicatiile necesare.

Sunt si situatii care nu sunt considerate urgente, deoarece nu necesita atentie imediata, insa care nu trebuie ignorate pe termen lung.

Pentru programari in urgenta, sunati la numarul de telefon 021.9394 – numar cu tarif normal.

Nu sunt considerate urgente:

 • Sensibilitate dentara
 • Radiografii de orice fel, cu exceptia situatiei in care pacientul a sosit deja in urgenta, iar medicul de garda decide efectuarea radiografiei, in urma consultului clinic
 • Reparatii lucrari protetice

Tratament Paliativ

In anumite situatii in care pacientul simte disconfort, se poate interveni prin proceduri temporare, iar ulterior prin tratament personalizat, in cadrul unei programari ulterioare.

Fiecare situatie aparuta si tratata ca urgenta, poate primi din partea medicului dentist indicatia pentru tratament de specialitate, ca de exemplu:

 • Chirurgie orala – pentru extractii dentare
 • Parodontologie – pentru tratamentul gingiilor
 • Endodontie – pentru tratamentul canalelor dentare sau in situatia afectarii nervilor
 • Ortodontie – pentru pozitionarea corecta a dintilor
 • Pedodontie – pentru tratament stomatologic pentru copii

  Adresarea problemelor specifice catre medicii specialisti asigura efectuarea eficienta a unui tratament dentar, potrivit situatiei aparute.

Programarea in Urgenta

In clinica noastra, urgentele sunt preluate prin apel telefonic, in intervalul 09:00-20:00, de Luni si pana Vineri, de catre personalul de la receptia clincii. In urma conversatiei telefonice, se identifica natura urgentei si se efectueaza programarea in cel mai scurt timp posibil.

Se considera URGENTA orice solicitare care necesita interventie imediata sau cel mai tarziu in 24 ore, in functie de disponibilitatea pacientului.

Pentru programari in urgenta, sunati la numarul de telefon 021.9394 – numar cu tarif normal.

Swiss Ecodent premium dental klinik