Vinul si culoarea dintilor

Vinul alb are o mare implicare atunci cand vine vorba despre apariţia petelor dentare, din cauza taninelor şi acizilor. Aceştia acţioneaza la suprafaţa smalţului, alterandu-i structura şi culoarea. Astfel, smalţul devine mult mai poros şi permite absorbţia unor pigmenţi de culoare.

 In situaţia consumarii de cafea, dupa vin alb, sau a ingerarii de fructe colorate precum vişine sau afine, exista riscul apariţiei unor pete la nivelul dinţilor, pete care nu dispar in ciuda periajului, a folosirii apei de gura sau a produselor speciale pentru albirea dinţilor.

 Specialistii considera ca riscul este similar, daca nu chiar mai mare, şi in cazul vinului roşu, intrucat acesta prezinta deja un pigment colorant natural.

 Mai multe informatii: Igiena dentara/ Profilaxie

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvaluita.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.