Estetica dentara

Acest serviciu stomatologic se compune din:

Albirea dintilor este practicata in cazul pacientilor care au dantura ingalbenita din cauza cafelei, a vinului, a fumatului, a bauturilor carbogazoase, cat si din cauza administrarii anumitor medicamente.
Cum se efectueaza albirea dentara cu laser:
Medicul stomatolog izoleaza gingiile pacientului cu un gel, pentru a le proteja de actiunea substantelor folosite. Se aplica substanta activa pe dinti pentru a fi albiti, urmand apoi sa se proiecteze o lumina speciala, cu ajutorul lampii laser, pe toata suprafata dintelui. Procedura dureaza intre 30 min si o ora, perioada in care substanta activa se aplica intre doua si cinci ori, in functie de necesitate.
Inainte de a se efectua albirea dentara cu laser este obligatorie sedinta de profilaxie (curatarea profesionala a dintilor).
Dantura se poate albi cu mai multe nuante, iar perioada de valabilitatea este intre 1 si 3 ani.
In urmatoarele 48 de ore de la interventia de albire trebuie sa se evite lichidele reci sau fierbinti si binenteles, sa se limiteze fumatul, consumul de cafea, bauturi acide, cat si alimentele care pateaza dintii Tratamentul de albire cu laser reduce cu 95% hipersensibilitatea dentara fata de albirea cu lampa zoom sau gutiere.
Tratamente pentru copii si adulti clasice/invizibile
Beneficii:
 • tratamente garantate cu rezultate predictibile
 • instructaj dentar special in scop profilactic
 • 30 de ani de experienta.

Obturatiile fizionomice cunoscute si sub denumirea de plombe, sunt restaurari protetice care se aplica in cazul dintilor minim avariati – carii, fracturi usoare, pentru a reda functionalitatea si fizionomia acestora. Pentru a diagnostica exact cat de afectate sunt radacinile, medicul specialist va face mai intai o radiografie. In functie de gradul de severitate al cariei, medicul stomatolog decide tipul de obturatie si materialele potrivite. Se restaureaza dintii la rezistenta si aspectul lor anterior cu ajutorul rasinilor compozite si al ceramicii. Obturatiile vechi, negre, din amalgam pot fi inlocuite, iar dintii vor arata ca noi.
Avantaje:
 • Compozitul se fixeaza bine de dinte, prevenind astfel deterioarea lui
 • Aspectul estetic al obturatiilor dentare fizionomice este mult mai placut, avand o culoare apropiata de nuanta dintelui natural
 • Garantia obturatiilor fizionomice este intre 5 si 10 ani si depinde in totalitate de modul in care se respecta regulile de igiena orala.
Dezavantaje:
 • Obturatiile fizionomice au un cost mai ridicat
Un inlay sau onlay este o solutie de tratament din ceramica, efectuata in laborator, care reface forma dintelui in locul unei obturatii in care pot fi implicate pana la trei suprafete ale dintilor laterali. Solutiile pot fi compuse din aur, zirconiu, acrilic sau ceramica presata. Media de viata a acestora este de pana la 20 de ani. Aceste restaurari sunt benefice atat din punct de vedere estetic, cat si functional.
Procedura se numeste Onlay atunci cand intinderea deteriorarii necesita includerea unuia sau a mai multor cuspizi (varfuri) ai dintelui sau acoperirea totala a suprafetei de ocluzie si a peretilor laterali.
Fatetele dentare Veneers sunt folosite pentru dintii frontali, care din cauza unui defect sau a unei carii, necesita restaurarea intregii suprafete vizibile. Durata de valabilitate a acestora este intre 5 si 10 ani pentru cele realizate in Romania si de 25 de ani pentru cele executate in Elvetia.
Fatetele Lumineers sunt net superioare oricaror altora de acest gen si au crescut in popularitate in ultimii 30 de ani, devenind preferatele vedetelor de la Hollywood. Sunt realizate dintr-un portelan durabil si rezistent si pot fi la fel de subtiri precum lentilele de contact.
Avantajele Veneers/Lumineers:
 • Estetica crescuta
 • Rezultate predictibile
 • Lipsa sensibilitatii post-interventie
 • Confort maxim.

Swiss Ecodent Klinik asigura 25 ani garantie la lucrarile protetice efectuate in Elvetia si 10 ani garantie pentru restul lucrarilor protetice efectuate in Romania.

Intrebari si raspunsuri

Pentru mai multe informatii cu referire la intrebarile pe care ai putea sa le ai, acceseaza pagina de intrebari si raspunsuri.

Ai nevoie de informatii suplimentare?

Swiss Ecodent premium dental klinik